Over Psychologie Praktijk Amsterdam

 

LOGO PPAPNG
2IMG-20220616-WA0084

Ontstaan Psychologie praktijk Amsterdam

Psychologie praktijk Amsterdam is ontstaan uit een samenwerking van Peter Paul Mantjes, P.A. Cloin en Marjan Kroon. Sinds 2006 wordt er vanuit gezondheidscentra in Amsterdam en op onze hoofdlocatie op de Van Baerlestraat 13-II nauw samengewerkt met andere disciplines om de beste kortdurende psychologische zorg te leveren! 

Psychologie Praktijk Amsterdam heeft de volgende missie/visie: het verlenen van behandeling en begeleiding aan mensen met psychische en psychiatrische klachten, het verzorgen van opleidingen en het verrichten van activiteiten die verband houden met zorginnovatie en onderzoek. De PPA doet dit teneinde de kwaliteit van leven voor mensen met psychische en psychiatrische klachten te bevorderen. Daarbij staan de waarden gastvrijheid, betrokkenheid en persoonlijke aandacht voorop.

Wat zijn de kwalificaties van de psychologen?

Als uw huisarts u verwijst naar een psycholoog van Psychologie Praktijk Amsterdam moet u er vanuit kunnen gaan dat u goed geholpen wordt. De psychologen van Psychologie Praktijk Amsterdam hebben allen een universitaire opleiding gevolgd en de GZ-psychologen staan ingeschreven in het BIG-register van gezondheidszorgpsychologen. Ook zijn de psychologen lid van het Nederlands Instituut van Psychologen(NIP), en lid van de vereniging voor gedragstherapie en cognitieve therapie(VGCt). De meeste psychologen maken gebruik van EMDR voor psychotrauma.

Wat zijn de kenmerken van de psychologen?

Binnen onze psychologie praktijk hebben we een divers aanbod van enthousiaste behandelaren van verschillende afkomsten, leeftijden en vaardigheden. De PPA staat voor inclusief werken. Het is altijd mogelijk om na overleg van behandelaar te wisselen.'Als uw huisarts u verwijst naar een psycholoog van Psychologie Praktijk Amsterdam moet u er vanuit kunnen gaan dat u goed geholpen wordt. 

client tevredenheid gemeten 

Sinds enige tijd proberen we een valide en betrouwbare methode te vinden om cliëntentevredenheid vast te stellen. Dit doen we middels de CQI  (CQI is de afkorting van Consumer Quality Index). Dit is een meetinstrument waarmee zorgaanbieders ervaringen van cliënten in kaart kunnen brengen. Het zijn vragenlijsten om door cliënten en hun naasten te laten invullen. Het is opgedeeld in 5 verschillende scores en de waardering wordt uitgedrukt op een 5 puntsschaal (1 helemaal niet tot 5 ja helemaal) . Een voorbeeld van een vraag uit de vragenlijst bejegening is bv vraag 2:  nam uw behandelaar u serieus?

De score van onze clienten die behandeling hebben gehad in 2023:

Algemene CQi rapportcijfer:               4.5

Schaalscore Bejegening:                   4.9

Schaalscore Informatie behandeling: 4,3

Schaalscore Samen beslissen:          4.7

Schaalscore Uitvoering behandeling: 4.2

U kunt natuurlijk een waardering geven voor de behandeling op Zorgkaart Nederland.

Zie ook hoe werkt het. 

Evaluatie

Wij stellen het op prijs als ook u onze praktijk evalueert!

Aanmelden of meer informatie?

Voor aanmelding of meer informatie over bijvoorbeeld een vestiging bij u in de buurt kunt u contact opnemen met het secretariaat.

Spreekuur is dagelijks van 8.00-17.00 uur.

Op werkdagen is het secretariaat bereikbaar van 9.00 – 13.00 uur op telefoonnummer: 020 618 4243 Hierna kunt u een bericht achterlaten of stuur een email via info@psychologiepraktijkamsterdam.nl Er wordt dan binnen enkele werkdagen contact opgenomen.

In zeer dringende gevallen (niet voor het verzetten van afspraken of route informatie) kunt u op werkdagen contact opnemen met 06-24273750
in het weekend en buiten kantoortijden kunt u contact opnemen met uw huisarts.

Adres

Psychologiepraktijk Amsterdam
Van Baerlestraat 13-II
1071 AM Amsterdam
 
Tel: 020 618 4243
Fax: 020 616 5851
email:  info@psychologiepraktijkamsterdam.nl
AGB 94055326