Onze opleidingspraktijk

 

opleiding

Opleidingspraktijk

Onze praktijk is een opleidingspraktijk. Wij leiden piogs (psycholoog in opleiding tot GZ-psycholoog) op van de RINO Noord-Holland. Ook leiden we masterstudenten Klinische Psychologie van de Universiteit van Amsterdam op. Wij faciliteren tevens de opleiding tot cognitief gedragstherapeut vgct® in opleiding

PioG

De opleiding tot GZ-psycholoog is een tweejarige opleiding. Tijdens het eerste en het tweede jaar van de RINO opleiding lopen de PioG’s stages in een psychologenpraktijk. In onze praktijk werken zowel eerste- als tweede jaars PioG’s.

Wij vinden het belangrijk om een aandeel te hebben in de ontwikkeling van de jonge psychologen en doen dit door mee te werken aan deze opleidingsmogelijkheid. Wij waarderen het dan ook zeer dat u als patiënt hieraan meewerkt.

De opleiding van de Piog staat onder de verantwoordelijkheid van een GZ-psycholoog. In onze praktijk wisselen de GZ-psychologen hun taak als werkbegeleider en supervisor af. De PioG werkt zelfstandig. De patiënten contacten worden dagelijks nabesproken met de werkbegeleider. Wanneer het nodig is gebeurt dit ook wel tijdens het patiëntencontact.

Masterstudenten KP van de  UvA

De opleiding tot Klinisch Psycholoog van de Universiteit van Amsterdam bestaat uit een driejarige bacheloropleiding en een één jarige master opleiding. Tijdens de master opleiding lopen de studenten Klinische Psychologie stage in een psychologenpraktijk.

De opleiding van de masterstudent KP staat onder de verantwoordelijkheid van een GZ-psycholoog. De masterstudent KP werkt zelfstandig en doet intakes, psychologisch onderzoek en voert deelbehandelingen uit. De patiënten contacten worden dagelijks nabesproken met de werkbegeleider. Wanneer het nodig is gebeurt dit ook wel tijdens het patiëntencontact.

Cognitief gedragstherapeut vgct®

De opleiding tot cognitief gedragstherapeut vgct® kan gevolgd worden na de afronding van de master KP en bestaat onder meer uit een basis-en vervolgopleiding, supervisie en leertherapie.  Tijdens de opleiding loopt de cognitief gedragstherapeut i.o stage in een psychologenpraktijk.

De opleiding van de cognitief gedragstherapeut staat onder de verantwoordelijkheid van een GZ-psycholoog en supervisor vgct. De gedragstherapeut i.o werkt zelfstandig. De patiënten contacten worden dagelijks nabesproken met de werkbegeleider. Wanneer het nodig is gebeurt dit ook wel tijdens het patiëntencontact.

Tijdens de opleiding van de PioG’s, masterstudenten en gedragstherapeuten wordt wel eens gebruikt gemaakt van video-opnames. Deze dienen voor opleidingsdoeleinden. Vooraf aan de opname wordt uw toestemming gevraagd en na de bespreking hiervan wordt de inhoud gewist.

 

Samenwerking met RINO NH en UvA

  • PioG

  • Masterstudenten KP van de Uva

  • Cognitief gedragstherapeut vgct®

Aanmelden of meer informatie?

Voor aanmelding of meer informatie over bijvoorbeeld een vestiging bij u in de buurt kunt u contact opnemen met het secretariaat.

Spreekuur is dagelijks van 8.00-20.00 uur.

Op werkdagen is het secretariaat bereikbaar van 9.00 – 13.00 uur op telefoonnummer: 020 618 4243 Hierna kunt u een bericht achterlaten of stuur een email via info@psychologiepraktijkamsterdam.nl Er wordt dan binnen enkele werkdagen contact opgenomen.

In zeer dringende gevallen (niet voor het verzetten van afspraken of route informatie) kunt u op werkdagen contact opnemen met 06-24273750
in het weekend en buiten kantoortijden kunt u contact opnemen met uw huisarts.

Adres

Psychologiepraktijk Amsterdam
Van Baerlestraat 13-II
1071 AM Amsterdam
 
Tel: 020 618 4243
Fax: 020 616 5851
email:  info@psychologiepraktijkamsterdam.nl