Klachten

 

shutterstock_600x300

Met welke klachten kunt u bij de psycholoog terecht?

De psychologen van Psychologie Praktijk Amsterdam helpen u bij:

 • Angsten
 • Depressie, somberheid
 • Klachten naar aanleiding van een traumatische gebeurtenis
 • Rouw en verlieservaringen
 • Overspannenheid, burnout, surmenage
 • Werk- en studieproblemen, werkeloosheid
 • Relatieproblemen
 • “Vage”lichamelijke klachten (hoofdpijn, maagpijn)
 • Dwangmatig handelen of gedachten die terugkomen
 • Problemen met vriendschappen
 • Seksuele problemen
 • Opvoedingsproblemen
 • Problemen met het ouder worden

Na de intake volgt de behandeling gericht op uw persoonlijk herstel. Er zijn verschillende behandelmethodes voor kortdurende behandeling van psychologische problemen. De psychologen adviseren u voor de behandeling van trauma's vaak EMDR. Cognitieve gedragstherapie wordt voor de overige psychologische klachten ingezet.  De behandeling is daarmee gebaseerd op evidence (of practice) based methoden. Deze zorg is gebaseerd op de kwaliteitsstandaarden voor de ggz, zoals beschreven op www.ggzstandaarden.nl.

Op www.thuisarts.nl vind je cliëntgerichte informatie over bijvoorbeeld angstklachtensomberheid of omgaan met psychische klachten die is gebaseerd op de relevante standaarden. Op Nedkat.nl kunt u ondermeer handige factsheets terugvinden over psychotherapie bij depressieantidepressiva bij depressie en Zorgstandaard Angst

Worden alle stoornissen vergoed vanuit de basisverzekering?

Niet alle stoornissen vallen onder de vergoede zorg en worden daarmee niet betaald vanuit uw zorgverzekeraar. De volgende stoornissen en problemen worden niet vergoed:

Aanpassingsstoornissen (bijvoorbeeld echtscheiding, rouw, acceptatie van ziekte of handicap, arbeidsconflicten, slachtoffer van misdrijf)
Specifieke fobieën (bijvoorbeeld spinnenfobie, hoogtevrees)
Relatie- en gezinsproblemen
Seksuele problemen (verschil in behoefte, erectie- en orgasmeproblemen, pijnklachten, vaginisme, geen of weinig verlangen, ejaculatio praecox)
Slaapproblemen
Burnout (in sommige gevallen vanuit een depressie, angststoornis of Somatoforme stoornis te diagnosticeren, en is dan wel verzekerde zorg)
Levensfaseproblematiek (bv.adolescentenproblematiek,concentratie en motivatieproblemen op school, vastlopen in werk of studie, midlife-crisis)
Psychosociale problematiek (bv. eenzaamheid)
Existentiële problematiek (bv. angst voor de dood, problemen vanuit geloof)

Wilt u voor bovenstaande klachten of problemen begeleiding dan is dit mogelijk. De behandeling zal dan door uzelf worden betaald. Hiertoe geldt een tarief van 105.25 euro per sessie.

 

Schroom niet! Hoe eerder u uw klachten onderkent, hoe sneller u er van af bent.

Meld u aan of vraag om informatie.

Aanmelden of meer informatie?

Voor aanmelding of meer informatie over bijvoorbeeld een vestiging bij u in de buurt kunt u contact opnemen met het secretariaat.

Spreekuur is dagelijks van 8.00-20.00 uur.

Op werkdagen is het secretariaat bereikbaar van 9.00 – 13.00 uur op telefoonnummer: 020 618 4243 Hierna kunt u een bericht achterlaten of stuur een email via info@psychologiepraktijkamsterdam.nl Er wordt dan binnen enkele werkdagen contact opgenomen.

In zeer dringende gevallen (niet voor het verzetten van afspraken of route informatie) kunt u op werkdagen contact opnemen met 06-24273750
in het weekend en buiten kantoortijden kunt u contact opnemen met uw huisarts.

Adres

Psychologiepraktijk Amsterdam
Van Baerlestraat 13-II
1071 AM Amsterdam
 
Tel: 020 618 4243
Fax: 020 616 5851
email:  info@psychologiepraktijkamsterdam.nl