Het eerste gesprek met uw psycholoog

 

LOGO PPAPNG
shutterstock_600x300 disc bank

Het eerste gesprek

In het eerste gesprek legt u uw probleem voor. De psycholoog stelt u veel vragen om alle facetten van het probleem in kaart te brengen. Zo zal de psycholoog willen weten wat uw achtergrond is en wat de aanleiding van de klachten is. Ook wordt geïnventariseerd welke coping stijl u hanteert  om problemen op te lossen. Aan het einde van het gesprek stelt de psycholoog de voorlopige diagnose en bespreekt met u wat er aan gedaan kan worden. Samen werkt u vervolgens aan een oplossing.  

 

De behandeling in detail

De psychologen van Psychologie Praktijk Amsterdam werken met effectief bewezen behandelmethoden zoals EMDR, cognitieve gedragstherapie, en mindfulness. Het aanbod bestaat verder uit e-health modules en oplossingsgerichte therapie. De praktijk biedt ook relatietherapie.

Elke individuele behandeling wordt afgestemd op wat nodig is. Psycho-educatie en terugvalpreventie zijn terugkerende  elementen bij iedere behandelvorm. Tijdens psycho-educatie komt informatie aan bod over het klachtenpatroon, mogelijke gevolgen en oorzaken, wat de behandelmogelijkheden zijn. Terugvalpreventie is bedoeld om bij de eerste signalen van een mogelijke terugval iets te doen (of juist te laten waardoor de klachten niet terugkeren   

De psychologen van Psychologie Praktijk Amsterdam werken volgens volgens multtidisciplinaire richtlijnen van het Trimbos en de GGZ standaarden:

Er zijn verschillende behandelmethodes voor kortdurende behandeling van psychologische problemen. 

Wachttijd juni-juli 2024:

Wachttijd voor intake: 3 maanden,  wachttijd voor behandeling direkt na intake.

Wachttijd voor intake locatie Zuid: 2 weken,  wachttijd voor behandeling direkt na intake.  

Engels sprekenden: Wachttijd voor intake: 3 maanden,  wachttijd voor behandeling direkt na intake.

Als u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met ons. We kunnen dan meedenken over uw zorgvraag en samen onderzoeken welke alternatieven er zijn.  U kunt zelf de wachtlijst bekijken van andere praktijken in de Basis GGZ op kiezenindeGGZ.  Ook kunt u uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u daarmee ondersteunen, waardoor u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt en de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake start. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de zogenaamde treeknormen).

De wachttijd voor locatie Zuid is momenteel 2 weken. 

Bent u verwezen door uw huisarts? Neem dan zelf contact op met ons op 020 618 4243 om een afspraak te maken voor het eerste gesprek.

Aanmelden of meer informatie?

Voor aanmelding of meer informatie over bijvoorbeeld een vestiging bij u in de buurt kunt u contact opnemen met het secretariaat.

Spreekuur is dagelijks van 8.00-170 0uur.

Op werkdagen is het secretariaat bereikbaar van 9.00 – 13.00 uur op telefoonnummer: 020 618 4243 Hierna kunt u een bericht achterlaten of stuur een email via info@psychologiepraktijkamsterdam.nl Er wordt dan binnen enkele werkdagen contact opgenomen.

In zeer dringende gevallen (niet voor het verzetten van afspraken of route informatie) kunt u op werkdagen contact opnemen met 06-24273750
in het weekend en buiten kantoortijden kunt u contact opnemen met uw huisarts.

Adres

Psychologiepraktijk Amsterdam
Van Baerlestraat 13-II
1071 AM Amsterdam
 
Tel: 020 618 4243
Fax: 020 616 5851
email:  info@psychologiepraktijkamsterdam.nl
AGB 94055326