Kosten basiszorg

 

LOGO PPAPNG
vergoeding

Onderdelen per traject 

Wat kunt u op de rekening verwachten van ons:

Een behandeling heeft maximaal 12 gesprekken. Deze kunnen op uw factuur teruggevonden worden als zorgprestatie diagnostiek van meestal 45 minuten of soms 60 of 120 minuten. Er is ook een zorgprestatie behandeling van meestal 45 minuten of soms 60 of 120 minuten. 

  • De eerste twee gesprekken van elke behandeling zijn diagnostiek (Wat is er aan de hand? Wat is uw zorgvraag?)
  • De volgende gesprekken zijn behandeling, gericht op klachtvermindering
  • Voorafgaande aan het eerste gesprek vult u thuis online een vragenlijst in (OQ45). Als de behandeling is afgerond vult u deze vragenlijst nogmaals online in.
  • In het begin wordt er een vragenlijst ingevuld door uw behandelaar (HoNoS). Mogelijk wordt deze vragenlijst op een later moment nog eens ingevuld.
  • In het begin en op de helft van het traject zal uw behandelaar een collega consulteren. Dit is de zorgprestatie intercollegiaal overleg. Een psycholoog uit het team kijkt mee of u samen op het goede spoor zit. Dit verhoogt de kwaliteit van zorg.

Verhinderd om naar de afspraak te komen?

Wij hechten grote waarde aan continuïteit van de behandeling. Het nakomen van behandelafspraken die we met patiënten maken is een essentieel onderdeel van het succes van de behandeling.  Het komt soms voor dat een patiënt een afspraak maakt en vervolgens niet op het spreekuur verschijnt. Hiermee gaat onnodig veel tijd verloren. Hieronder informeren wij u over ons beleid bij het afzeggen van afspraken en/of het niet verschijnen op een afspraak (no-show).

Wat gebeurt er wanneer u niet tijdig (no show) afzegt?

Deze regeling houdt in dat als u niet tijdig afzegt voor een afspraak, de kosten van deze sessie niet meer in rekening gebracht kunnen worden bij de gemeente of uw zorgverzekeraar. Een deel van de kosten worden bij u in rekening gebracht.

Voor een individueel consult betreft het no-show tarief € 45. U ontvangt hiervoor een nota. 

Onverwachte crisissituaties kunnen zich altijd voordoen, daar hebben wij natuurlijk alle begrip voor. Neem dan contact op met de praktijk.

Wat doet u als u een afspraak wilt afzeggen?

Het kan altijd gebeuren dat u de afspraak niet door kunt of wilt laten gaan. Belt u in dat geval ten minste 48 uur van tevoren en geef door dat u niet kunt komen. Een andere patiënt kan dan in uw plaats ingepland worden.

Wilt u onnodige kosten voorkomen, geef dan op tijd door (ten minste 48 uur van tevoren). Afzeggen van de afspraak kan via ons telefoonnummer: 020-6184243. Inspreken mag. 

Het spoednummer is niet bestemd om afspraken af te zeggen. 

Wat wordt er vergoed?

  • Consult diagnostiek: bij diagnostiek onderzoekt uw behandelaar wat er met u aan de hand is, welke problematiek er bij u speelt;
  • Consult behandeling: bij behandeling gaat u met uw behandelaar in gesprek met als doel uw problematiek hanteerbaar te maken;
  • Intercollegiaal overleg: als uw behandelaar het voor uw behandeling noodzakelijk vindt om te overleggen met een collega;
  • Reistijd: als de behandelaar naar u toe moet komen;
  • Groepsconsulten: als u groepstherapie doet.

Bij de prestaties ‘consult diagnostiek’ en ‘consult behandeling’ wordt enkel directe tijd in rekening gebracht. Een opslag voor indirecte tijd zit hier automatisch in verwerkt. Indirecte tijd in het kader van uw behandeling wordt niet meer apart gedeclareerd m.u.v. de prestaties intercollegiaal overleg en reistijd. Hierdoor is de factuur voor u als cliënt transparant en controleerbaar.   

Welke GGZ-zorg krijg ik (niet) vergoed?

De basisverzekering vergoedt geneeskundige geestelijke gezondheidszorg (GGZ).

Vanuit de basisverzekeringen wordt GGZ vergoed bij lichte tot matige, niet-complexe psychische problemen. Je moet dan denken aan een lichte depressie, een paniekstoornis of een enkelvoudig trauma. En bij stabiele chronische problematiek.

Bij sommige klachten krijg je geen vergoeding!

Je krijgt uit de basisverzekering geen vergoeding voor onderstaande behandelingen. Wel kan de huisarts of de praktijkondersteuner GGZ van de huisarts je op weg helpen. Mogelijk kan je werkgever hier ook iets in betekenen. Behandelingen die de basisverzekering niet vergoed:

  • aanpassingsstoornissen
  • problemen op het werk zoals burn-out en overspannenheid. Je kan soms vanuit de aanvullende verzekering gebruik maken van online zelfhulpmodules. Kijk hiervoor op de website van de verzekeraar. 
  • slaapstoornissen. Soms wordt er een slaapcursus vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Kijk hiervoor op de website van je verzekeraar. 
  • verstandelijke beperking
  • communicatiestoornissen, bijvoorbeeld stotteren of een taalstoornis
  • lichte eetbuistoornis
  • een fobie (met uitzondering van bloed of injectie fobie)
  • relatieproblemen
  • psychische klachten zonder een vastgestelde psychische stoornis
  • leerstoornissen, bijvoorbeeld dyscalculie en dyslexie
  • premenstruele stemmingsstoornis
  • een ouder-kind-relatieprobleem, mishandeling, rouwreactie, studieprobleem, identiteitsprobleem, acculturatieprobleem, religieus probleem of levensfaseprobleem
  • seksuele disfuncties (bijvoorbeeld erectieproblemen)
  • Verslaving aan nicotine (zoals sigaretten)

Voor sommige behandelingen bij ons  krijg je geen vergoeding:

  • relatietherapie Deze worden direct aan gefactureerd. De kosten bedragen 125 euro per uur.

Zonder verwijzing geen vergoeding

Houdt u er rekening mee dat de kosten voor een gesprek meetellen voor het verplichte eigen risico. Dit is in 2024 385 euro. Dit eigen risico is niet van toepassing op kinderen en jongeren tot 18 jaar. De consulten worden rechtstreeks bij de verzekeraar gedeclareerd. Psychologie Praktijk Amsterdam heeft met alle zorgverzekeraars een contract voor basiszorg GGZ. U ontvangt een factuur voor het eigen risico van uw ziektekostenverzekering. 

Tarieven GZ-psycholoog = Basis GGZ

Diagnostiek 45 minuten          142,31 
Diagnostiek 60 minuten          163,37 
Diagnostiek 90 minuten          244,07 
Behandeling 45 minuten         120,99 
Behandeling 60 minuten         143,71 
Behandeling 90 minuten          216,11 

Elke zorgverzekeraar bepaald het percentage dat hiervan vergoed wordt.

Voorkom onnodige kosten

Mocht u onverhoopt niet op uw afspraak kunnen komen? neemt u 48 uur van te voren contact op met ons op 020 6184243

Aanmelden of meer informatie?

Voor aanmelding of meer informatie over bijvoorbeeld een vestiging bij u in de buurt kunt u contact opnemen met het secretariaat.

Spreekuur is dagelijks van 8.00-17.00 uur.

Op werkdagen is het secretariaat bereikbaar van 9.00 – 13.00 uur op telefoonnummer: 020 618 4243 Hierna kunt u een bericht achterlaten of stuur een email via info@psychologiepraktijkamsterdam.nl Er wordt dan binnen enkele werkdagen contact opgenomen.

In zeer dringende gevallen (niet voor het verzetten van afspraken of route informatie) kunt u op werkdagen contact opnemen met 06-24273750
in het weekend en buiten kantoortijden kunt u contact opnemen met uw huisarts.

Adres

Psychologiepraktijk Amsterdam
Van Baerlestraat 13-II
1071 AM Amsterdam
 
Tel: 020 618 4243
Fax: 020 616 5851
email:  info@psychologiepraktijkamsterdam.nl
AGB 94055326