Het eerste gesprek met uw psycholoog - toelichting

 

LOGO PPAPNG
shutterstock_600x300 disc bank

De behandeling in detail

De psychologen van Psychologie Praktijk Amsterdam werken volgens volgens multtidisciplinaire richtlijnen van het Trimbos en de GGZ standaarden:

Er zijn verschillende behandelmethodes voor kortdurende behandeling van psychologische problemen. 

EMDR
EMDR is een relatief nieuwe therapievorm die voornamelijk wordt ingezet bij klachten na trauma.

Gedragstherapie
Gedragstherapie legt de focus op het gedrag van mensen. Wat iemand doet is namelijk van invloed op diens gevoel.

Cognitieve gedragstherapie
De cognitieve gedragstherapie legt de focus naast het gedrag ook op de invloed van denken (cognities) op het gevoelsleven.

Oplossingsgerichte therapie
Oplossingsgerichte therapie gaat ervan uit dat een analyse van de uitzonderingen op het nare gevoel effectief kan zijn om makkelijker met dat probleem om te leren gaan of op te lossen.

Relatietherapie
Relatietherapie is een vorm van psychotherapie die gericht is op de relatie tussen mensen.

e-Health
Internettherapie is een therapievorm waarbij een online  therapie module wordt ingezet in een  behandelprogramma.

Mindfulness
Mindfulness wordt ingezet als manier van omgaan met stress en problemen in het dagelijks leven.

 

Werken vanuit de herstelgedachte

De psychologen van Psychologie Praktijk Amsterdam werken zoveel mogelijk concreet, praktisch en kortdurend. Er wordt gewerkt in overleg met de huisarts. Gemiddeld zijn 8-10 gesprekken voldoende om te herstellen en weer op eigen kracht verder te kunnen. Een gesprek met een psycholoog van Psychologie Praktijk Amsterdam duurt ongeveer drie kwartier.

We werken daarmee vanuit de herstelgedachte. De visie hierbij is om het persoonlijk herstel van u te ondersteunen.

Terugvalpreventie maakt onderdeel uit van de behandeling.
De behandeling is vaak een individueel traject. We weten uit ervaring dat het effect van betrokken partners een positieve bijdrage kan leveren aan het succes van behandeling. Waar mogelijk proberen we dan ook het systeem actief te betrekken bij de behandeling. Dit gebeurt altijd in overleg met de cliënt. 
De praktijk is via het secretariaat bereikbaar via telefoon, voicemail en email. Bij de start van de behandeling zal afgestemd worden hoe de eigen behandelaar te bereiken is.

Online (e-health)modules.

Psychologie Praktijk Amsterdam werkt ook met online (e-health)modules. Dit kan dienen ter ondersteuning van de behandeling die je al volgt. Hiervoor gebruiken wij het e-Health platform Therapieland. Dit kan dienen ter ondersteuning van de behandeling die je al volgt. Tevens kan dit worden gebruikt om na de behandeling zelfstandig aan zijn/haar mentale gezondheid te werken. Hiervoor gebruiken wij het e-Health platform Therapieland

Als dit van toepassing is, kiest u samen met uw behandelaar een online module waarin uitleg gegeven wordt over de klachten die u ervaart. Daarnaast kunt u opdrachten maken en informatieve of leuke filmpjes bekijken. Tussendoor kunt u online contact houden met de behandelaar over uw vooruitgang. Er zijn best wel wat voordelen te noemen om een online behandelmodule toe te voegen aan een behandeling.

U gaat in je eigen vertrouwde omgeving op door u gekozen tijden en uw gekozen tempo door de behandeling heen. Zo heeft u de meeste regie over uw herstel en hierdoor nemen klachten sneller af.  Omdat u het zelf doet bouw je ook zelfvertrouwen op. Dat is belangrijk om later zelf weer met problemen om te gaan.

  1. Je kiest samen met je behandelaar een online behandelprogramma uit waarmee je aan de slag gaat. De behandelaar stuurt je per email een uitnodiging.
  2. Als je deze uitnodiging accepteert wordt er een account gemaakt waarbij je behandelaar is gekoppeld. Jouw therapeut kan dan meekijken met jouw behandeling.

Als je inhoudelijke vragen hebt over informatie, je klachten, het doorlopen van het programma kun je bij je behandelaar terecht. Voor hulp van het programma kun je ook bij de ondersteuning van Therapieland terecht.
Voor het eerste gesprek kan het zijn dat u even moet wachten tot er een psycholoog beschikbaar is. Hieronder vindt u een overzicht van de wachttijd voor de intake (aanmeldwachttijd) en hoeveel tijd er zit tussen de intake en de start van de behandeling (behandelingswachttijd). Indien u een specifieke voorkeur heeft voor een locatie en/of psycholoog en/of tijd kan de wachttijd afwijken.

GGZ | Minder regelgekte, meer zorg

Laat ons én je sociale netwerk weten dat je gek wordt van de regelgekte.

Aanmelden of meer informatie?

Voor aanmelding of meer informatie over bijvoorbeeld een vestiging bij u in de buurt kunt u contact opnemen met het secretariaat.

Spreekuur is dagelijks van 8.00-20.00 uur.

Op werkdagen is het secretariaat bereikbaar van 9.00 – 13.00 uur op telefoonnummer: 020 618 4243 Hierna kunt u een bericht achterlaten of stuur een email via info@psychologiepraktijkamsterdam.nl Er wordt dan binnen enkele werkdagen contact opgenomen.

In zeer dringende gevallen (niet voor het verzetten van afspraken of route informatie) kunt u op werkdagen contact opnemen met 06-24273750
in het weekend en buiten kantoortijden kunt u contact opnemen met uw huisarts.

Adres

Psychologiepraktijk Amsterdam
Van Baerlestraat 13-II
1071 AM Amsterdam
 
Tel: 020 618 4243
Fax: 020 616 5851
email:  info@psychologiepraktijkamsterdam.nl
AGB 94055326