Denk niet te lang: 'Ik moet er eerst zelf uit komen' . Als u er vroeg bij bent helpt een psycholoog goed.

 

LOGO PPAPNG
foto bovenbalk 600x300
Psychologiepraktijk Amsterdam

Wij bieden psychologische zorg in de Generalistische Basis GGZ

Psychologische zorg in de Generalistische Basis GGZ is toegankelijk voor iedereen. U kunt zelf bellen voor een afspraak. Soms geeft de psycholoog aan dat een gespecialiseerde hulpverlener u beter kan helpen, bijvoorbeeld iemand binnen de Specialistische GGZ zoals een psychiater. Voor deze hulpverlening krijgt u dan een verwijzing. In overleg met u, wordt de huisarts daarover geïnformeerd.

Diensten

Psychologen van Psychologie Praktijk Amsterdam helpen bij:

Angsten | Depressie, somberheid | Klachten naar aanleiding van een traumatische gebeurtenis | Rouw- en verlieservaringen | Overspannenheid, burn-out, surmenage | Werk- en studieproblemen, werkeloosheid | Relatieproblemen | 'Vage' lichamelijke klachten (hoofdpijn, maagmijn) | Dwangmatig handelen of gedachten die terugkomen | Problemen met vriendschappen | Seksuele problemen | Opvoedproblemen | Problemen met ouder worden

Klachten

Voor welke klachten kunt u bij Psychologiepraktijk Amsterdam terecht?

Bij lichte tot matige geestelijke gezondheidsproblemen of chronische (stabiele) problematiek zal de huisarts je doorverwijzen naar de basis GGZ. De behandeling binnen de basis GGZ gebeurt door psychiaters, (vrijgevestigde) psychotherapeuten, klinisch psychologen en GZ-psychologen.

Vergoeding

Generalistische Basis GGZ wordt volledig vergoed door uw ziektekostenverzekering

Psychologische zorg is opgenomen in uw ziektekostenverzekering en zonder een eigen bijdrage. Een eigen risico is mogelijk van toepassing. Kijk hiervoor in de polisvoorwaarden. Voor lichte problematiek zal u door uw huisarts / POH GGZ behandeld worden. Indien uw klachten ernstiger blijken, dan volgt een verwijzing naar de psycholoog waarbij het aantal vergoede gesprekken afhangt van de ernst van de klachten. Lees hier meer over de indeling van de zorgzwaarteproducten aan de hand van uw klachten.

Wachttijd

Per 1 september 2023 is de aanmeldstop opgeheven.  U kunt zich weer opnieuw  aanmelden voor behandeling. Verwachte wachttijd is 3 maanden. 

Afbellen

Per 1 mei 2023 is de termijn voor afbellen gewijzigd van 24 uur naar 48 uur voor de zitting.

Aanmelden of meer informatie?

Voor aanmelding of meer informatie over bijvoorbeeld een vestiging bij u in de buurt kunt u contact opnemen met het secretariaat.

spreekuur is dagelijks van 8.00-17.00 uur

Op werkdagen is het secretariaat bereikbaar van 9.00 – 13.00 uur op telefoonnummer: 020 618 4243 Hierna kunt u een bericht achterlaten of stuur een email via info@psychologiepraktijkamsterdam.nl Er wordt dan binnen enkele werkdagen contact opgenomen.

In zeer dringende gevallen (niet voor het verzetten van afspraken of route informatie) kunt u op werkdagen contact opnemen met 06-24273750
in het weekend en buiten kantoortijden kunt u contact opnemen met uw huisarts.

Adres

Psychologiepraktijk Amsterdam
Van Baerlestraat 13-II
1071 AM Amsterdam
 
Tel: 020 618 4243
Fax: 020 616 5851
email:  info@psychologiepraktijkamsterdam.nl
AGB 94055326
keurmerkBGGZ